Conference League

Conference League: Ελληνική μάχη στην Αγγλία και… φαβορί στην Ιταλία

Η Άλκμααρ των Χατζηδιάκου, Παυλίδη φιλοξενείται στο Λονδίνο από τη Γούεστ Χαμ, ενώ η Φιορεντίνα υποδέχεται την Βασιλεία στους πρώτους ημιτελικούς του Conference League.

Δράση στο Europa Conference League έχουμε απόψε, με δυο αναμετρήσεις!

Φιορεντίνα και Βασιλεία κοντράρονται στις 22:00 στο «Αρτέμιο Φράνκι», για τον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης!

Η Φιορεντίνα (στα προημιτελικά) στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Λεχ Πόζναν επικράτησε εύκολα 4-1 εκτός, ενώ στο εντός έδρας ματς έχασε 3-2. Από την άλλη, η Βασιλεία χρειάστηκε παράταση για να αποκλείσει τη Νις. Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί πάλι στους ομίλους του Europa League το 2015/2016, με νίκη της Βασιλείας στη Φλωρεντία (1-2) και ισοπαλία στην Ελβετία (2-2).

Οι «βιόλα» έχουν ρεκόρ 5-2-3 απέναντι σε ελβετικές ομάδες, ενώ η Βασιλεία έχει 4-2-5 κόντρα σε ιταλικές ομάδες. Η Φιορεντίνα βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης στη Serie A (46 βαθμοί), ενώ η Βασιλεία βρίσκεται στην 5η θέση της Super League της Ελβετίας (42 βαθμοί).

Στα τελευταία 15 εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια η ομάδα του Ιταλιάνο έχει σκοράρει, έχοντας σημειώσει 28 γκολ στα τελευταία 11 ματς. Η Βασιλεία είναι αήττητη εκτός έδρας σε φάση ομίλων (3-3-0), ωστόσο στα νοκ-άουτ δεν έχει νίκη σε 90λεπτο, καθώς απέναντι στη Νις επικράτησε στην παράταση.



Από την άλλη, αήττητη στο Europa Conference League Γούεστ Χαμ υποδέχεται την Άλκμααρ την ίδια ώρα. Οι Άγγλοι ξεκίνησαν από τα προκριματικά και έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά χωρίς να έχουν χάσει.

Μετά το 5/6 στη φάση των ομίλων, η παρέα των Βαγγέλη Παυλίδη (πέντε γκολ σε ισάριθμα ματς στη διοργάνωση) και Παντελή Χατζηδιάκου απέκλεισε την ισχυρή Λάτσιο με δύο νίκες (2-1, 2-1) και στα προημιτελικά χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Άντερλεχτ (0-2, 2-0).

Οι δύο ομάδες δεν έχουν παίξει ποτέ στην ιστορία τους σε επίσημο ή φιλικό παιχνίδι. Η Γουέστ Χαμ μετρά τρεις νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια της στο γήπεδό της. Η Άλκμααρ κέρδισε ένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μακριά από την έδρα της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x